WILDLIFE photography by EKPhotography

Fotosafari in BOTSWANA

Voor de  ongerepte natuur in Afrika ga je naar Botswana, want dat is voor de liefhebber van een fotosafari een fantastisch land. Met een kleine groep (max. 6 fotografen) geniet je van het leven in de bush zonder hekken. De uitgebreide gamedrives bij zonsopgang en zonsondergang  in 4 × 4, maken deze reis onvergetelijk, evenals de vlucht per klein vliegtuig naar het beginpunt van de trip!

foto safari

Safari voor fotografen

Deze fotosafari staat open voor fotografen van alle niveaus. We richten ons op het volgen van het wild, met de ervaringen van de gids en van de begeleidende fotograaf. Om de fotografische mogelijkheden te maximaliseren, reizen we alleen met groepen van maximaal 6 fotografen. Voor elke fotograaf is een beanbag beschikbaar. De ervaren chauffeur positioneert ons voertuig altijd zo goed mogelijk, zowel voor de compositie als het licht, zodat u goede foto’s kunt nemen. We gaan steeds op zoek  naar interessante scènes en blijven er zo lang mogelijk om optimaal te kunnen profiteren van mogelijke interactie.

Okavango Delta

De Okavango is een uniek ecosysteem, een rivierdelta gelegen in het midden van ’s werelds grootste zandvlakte – het Kalahari bekken. Een oase in een verder droog en onherbergzaam landschap, de Okavango Delta met een ongelooflijke diversiteit aan dieren en vogels. Waar land en water elkaar ontmoeten, een mozaïek van zandvlaktes, graslanden, bossen en lagunes een extreem gevarieerd aanbod bieden aan habitats van Afrika’s grootste dierenconcentraties. De Okavango is één van de natuurlijke wonderen van de wereld, een nog steeds ongerept, maar broos ecosysteem.

Moremi Game Reserve

Het Moremi Wildreservaat ligt in de oostelijke hoek van de Okavango Delta, dat sinds 2015 is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Het is één van de mooiste en meest uiteenlopende van alle geweldige wildreservaten van Afrika, en omvat zowel grote concentraties van wild als ongelooflijk landschap. Het reservaat bestaat uit zowel in het natte seizoen overspoelde gebieden als Xakanaxa, en drogere gebieden zoals Khwai.

Khwai, een regio met veel wildlife

De Khwai regio grenst  aan Moremi Game Reserve. De Khwai Rivier trekt veel dieren aan en kan je hier veel antilopen en olifanten aantreffen. Ook zijn hier vaak wilde honden en luipaarden gespot.

© 2017 EKPhotography