WILDLIFE photography by EKPhotography

Fotosafari in BOTSWANA

Met een kleine groep fotografen (max.6) en een gegarandeerde window seat geniet u van het leven in de bush zonder hekken. Onder begeleiding van een ervaren gids en een professionele fotograaf maakt u, tijdens deze 6-daagse fotografie safari, kennis met de wildlife in Botswana.  Met deze fotosafari beleeft u Botswana op een unieke manier.

Gedetailleerde beschrijving fotosafari (Maun – Maun)

“Dumela / Hallo! Welkom in Botswana! “We zullen er zijn om u een warm welkom in Botswana te geven wanneer u bij Maun Airport landt

Dag 1 & 2: Kamperen in de Xakanaxa / 3e brug Gebied van de Moremi Wildreservaat & Okavango Delta.

Op dag 1 vertrekt u met een klein vliegtuigje naar het eerste kamp.  U kunt rekenen op prachtige schilderachtige vlucht over de Okavango Delta en Chief’s Island. Deze vlucht geeft u een visarend view van dit verbazingwekkende ecosysteem. Wanneer u landt op de airstrip in de bush in het Moremi Game Reserve, zal uw gids u  naar uw mobiele kamp brengen met onderweg een eerste kennismaking met het wildlife in de Okavanga Delta.
Het vriendelijke, attente personeel laat u zich direct thuis voelen en informeert u over wat u op uw safari gaat zien. De magie van een mobiel kamp wordt zichtbaar als de zon ondergaat en u geniet van een drankje om het vuur voor een  diner onder de sterren en een goede nachtrust. Waarbij in slaap zal vallen met de geluiden van de Afrikaanse bush.

Onze eerste twee nachten kamperen we in de Xakanaxa / Third Bridge. In dit  gebied gaan we wildernis ontdekken tijdens de gamedrives. Het Moremi Wildreservaat beschermt ongeveer een derde van het gehele Okavango Delta-ecosysteem – ongeveer 5 000 km2.

Dag 3 & 4 & 5: Kamperen in de gemeente Khwai dat grenst aan de Moremi Game Reserve

Na een vroeg ontbijt verlaten we het kamp en vervolgen onze reis naar Khwai, we stoppen onderweg voor een bush picknick lunch. De Khwai-rivier vormt de grens tussen Moremi Game Reserve en het lokale Khwai-gebied. We brengen de komende drie nachten door op een camping in het gemeentegebied, met het verkennen van de floodplains van Khwai tijdens de dag- en nacht gamedrives. U zult ook een 2 1/2 uur lange mokoro-reis maken. In een ontspannen tempo glijdt u door de kanalen en lagunes in een traditionele uitgehouwen kano.

Night drives (met behulp van gefilterde spotlights om het wild te vinden zonder hun nachtvisie te beïnvloeden – of van u) biedt een unieke kans om minder bekende nachtelijke soorten te ontmoeten, evenals eventueel getuige te zijn van jacht en ander gedrag dat vaker onder de mantel van duisternis plaatsvindt .
Aangezien nachtrijden niet toegestaan ​​is b
innen de nationale parken en reservaten van Botswana voeren we deze nachtelijke safari’s in de Khwai Community Area.

Dag 6: Einde Maun
Na het ontbijt gaan we terug naar Maun, waar een picknick lunch wordt geserveerd. We brengen u naar het vliegveld van Maun.


DISCLAIMER: Hoewel we alles in het werk stellen om de details van deze route en de lijst te houden activiteiten, kunnen deze onderhevig  zijn aan veranderingen door veranderende lokale omstandigheden en factoren buiten onze controle, zoals het weer en de toestand van de wegen, evenals beschikbaarheid. Wij behouden ons het recht voor om een ​​motorboot in te zetten ter vervanging voor de mokoro excursie waar nodig. Bij eventuele wijzigingen houden wij u altijd op de hoogte.
Safari tarieven zijn onderhevig aan de verhoging van de nationale tariefvergoedingen die de Botswana-regering heeft opgelegd zonder voorafgaande kennisgeving.

Uw fotosafari is inclusief:

–  Comfortabele inloop tent in Meru-stijl tenten met ingebouwde vloeren en muskieten gaas bij de ramen en ingang.  De comfortabele bedden zijn inclusief beddengoed en handdoek
–  En-suite badkamers met een traditionele ‘hot water safari bucket shower’ en ‘bush toilet’
–  Ervaren, professionele gids voor de duur van uw safari
–  Begeleiding van professionele wildlife fotograaf
–  Een schilderachtig chartervlucht van Maun naar Moremi in een klein vliegtuigje
–  Game drives en lokale transfers in op maat gemaakte open game drive voertuigen met schaduwdak,  een eigen plaats voor maken van foto’s en lange afstand brandstoftanks
–  Alle overnachtingen en toegangskosten voor nationale parken en wildreservaten. Exclusieve prive-campings worden waar mogelijk gebruikt.
–  Alle maaltijden en geselecteerde dranken (wijn, bier, G & T, geselecteerde frisdranken, fruitsap, gebotteld water, Amarula)
–  Toegewijd safari team inclusief kok, kampassistent en back-up driver
–  Badkamerbenodigdheden (zeep, shampoo en insectenwerend middel)
–  Medische evacuatieverzekering
–  Alle activiteiten zoals gespecificeerd in de reisroute

Uw fotosafari is exclusief:

–  Internationale vluchten en luchthaventarieven
– 
Visum (dit is uw eigen verantwoordelijkheid om te organiseren)
– 
Reis-, annulerings- en medische verzekering (essentieel voor alle safari’s)
– 
Optionele safari-excursies zoals 45 min. helicoptervlucht met open deuren
–  Sterke a
lcoholische dranken (anders dan Gin)
– 
Persoonlijke zaken
– 
Tips en gratificaties – zie onze voorgestelde richtlijnen op de pagina ‘Nuttige informatie’

foto safari

8 daagse Fotosafari in Okavanga Delta

12 – 19 september 2018

aantal deelnemers: maximaal 6
nog vrije plaatsen: 0

———————————————–

6 daagse Fotosafari in Okavanga Delta

11 – 16 oktober 2018

aantal deelnemers: maximaal 6
nog vrije plaatsen: 0


Duur: 5 Nachten / 6 Dagen
Routing: Vertrek vanuit Maun met vliegtuig via de Okavango Delta naar  Moremi Game Reserve en met safari auto terug n
aar Maun

Accommodatie:
Volledig verzorgd kamperen in en-suite Meru-stijl tenten op een mobiele safari.

Reisroute – Overzicht:
Dag 1 Aankomst Maun
Dag 1 Vlucht Maun – Moremi / 
Xakanaxa / 3e brug van Moremi Game Reserve
Dag 2 Xakanaxa / 3e brug van Moremi Game Reserve
Dag 3 van Moremi naar Khwai
Community Area (grenst aan Moremi Game Reserve)
Dag 4 en 5  in de Khwai Community Area
Dag 6 van Khwai naar Maun

© 2017 EKPhotography