Mobiele safari in Botswana
EEN TYPISCHE DAG OP SAFARI

De safari dag begint als de zon opkomt. Uw wekoproep is tussen 5u en 6u – een zachte “koko” bij de ingang van uw tent. Een kampassistent staat klaar om uw bushshower te vullen met stomend warm water, waarna vers gezette thee en koffie rond het kampvuur wordt geserveerd.

Voordat we op stap gaan voor de vroege ochtend gamedrive krijgt u een licht ontbijt aangeboden.  Net genoeg om uw energie te stimuleren zonder te veel van het gouden vroege uur te verspelen, want het is de beste tijd van de dag is om dieren te spotten en te fotograferen. Later, als de temperatuur stijgt, trekken veel van hen zich terug in de schaduw voordat ze in de late namiddag weer actief worden.

Als u in de ochtend genoten heeft van de diversiteit aan wilde dieren en prachtige vogels en mooie plaatjes hebt geschoten van Botswana’s verborgen schatten, gaat u terug naar het kamp voor de lunch onder een schaduwrijke boom (als de olifanten hem niet hebben omgeduwd!). Net zoals de dieren zich terugtrekken om de hitte van de middag te ontsnappen, raden wij u aan dat ook te gaan doen. U kunt in de schaduw uw mooie foto’s bekijken en opslaan, of u schrijft over uw avonturen in een reisverslag, of neem een siesta – of misschien wel alle drie!

Later in de middag maken we weer een gamedrive, als de dieren weer beginnen te eten en te drinken. Het licht wordt weer zachter en de foto’s daardoor nog mooier. Terwijl de zon onder de horizon zakt, geniet je van de pure pracht van een Afrikaanse zonsondergang en de schoonheid van de natuur. 

Bij je terugkeer naar het kamp, kunt u genieten van een warme douche. Het is inmiddels pikdonker en onder het genot van de warmte en het licht van het kampvuur herleeft u samen met de andere fotografen de indrukwekkende gebeurtenissen van de dag. Een drie gangen diner vergezeld van Zuid-Afrikaanse wijnen wordt geserveerd onder de magische luifel van de Afrikaanse nachtlucht. Luister goed en u hoort de leeuwen brullen, hyaena’s janken – of de kleinere dieren die in de bosjes ritselen …

En als u zich dan terugtrekt in de comfortabele tent, valt u in slaap met de geluiden van het Afrikaanse wild. Goedenacht en slaap lekker!

Op dagen dat we naar een nieuwe camping gaan, zal het safari-team het kamp opbreken, en alvast reizen naar de volgende camping om voor ons alles voor te bereiden. Wanneer we tussen de campings reizen, kiezen we routes door de wildgebieden, waardoor ook die reis een uitgebreide gamedrive is. Een picknicklunch wordt onderweg geserveerd op een aangename schilderachtige plek.

game-drive-vehicle
tent-interior
A-Typical-Day-4
© 2017 EKPhotography